Gay vriendelijke plekken in Nederland

Home / Gay vriendelijke plekken in Nederland

Er zijn in Nederland ook voortdurend voorvallen van geweld tegen homo’s. Deze hebben geleid tot protesten. Er zijn ook tal van voorbeelden van mensen en bedrijven die homo’s en de gehele LGBT gemeenschap accepteren en respecteren. Ze ontvangen ze met open armen en zien deze mensen als gelijken. In Nederland zijn veel verschillende homoclubs en clubs voor lesbiennes, waar mensen naar toe kunnen en ook zijn er hotels en activiteiten waar gebruik van kan worden gemaakt. In Nederland zijn er veel casino’s waar je zo binnen kunt lopen om een gokje te wagen, daar is iedereen welkom!

Gay Clubs & Bars

In Amsterdam kun je naar de Gay Scene en dat is een van de grootste in Europa. Je vindt hier meer dan 100 homo en lesbische bars, clubs, sauna’s, winkels en hotels. Het is een van de meest populaire homo-plekken in Amsterdam en deze kun je vinden langs de Reguliersdwarsstraat, Amstel en Kerkstraat. Als je liever de meer gewaagde vestigingen op gaat zoeken dan kun je deze vinden in de Warmoesstraat en de Zeedijk in het Red Light District.

Gay Evenementen Amsterdam

Ieder jaar vindt het grootste homo-evenement plaats en dat is de Gay Pride Amsterdam. Dit is een week van homoseksuele cultuur, sport, straatfeesten en clubavonden. Daarbij is het echte hoogtepunt van het evenement de beroemde Canal Parade, dit evenement trekt in totaal meer dan 500.000 mensen.

Homomonument

In Amsterdam vind je de Westerkerk, een kerk in het historische hart van Amsterdam en het Homomonument. Dit monument bestaat uit drie roze driehoeken en wordt gezien als het gedenkteken voor alle homoseksuele mannen en vrouwen die hebben gestreden voor de vrijheid en ook voor de rechten van de mensen met seksuele oriëntaties welke afwijken van wat was en wordt beschouwd als de norm.

Amsterdam bezoeken

Amsterdam wordt gezien als de stad van het homo-en lesbische vriendelijke nachtleven. Veel mensen komen van ver om hier te feesten en te genieten van het uitgaansleven. Saarein is een van de oudste lesbische bars in de stad met een mooi interieur. Je kunt ook een bezoekje brengen aan Lellebel, trek je hoogste hakken aan en ga naar een van de populairste LGBT show bars van Amsterdam! Lellebel staat bekend om de extravagante live shows, optredens en thema-avonden die gedurende het hele jaar door worden gehouden, zeven dagen per week.

Hotels in Amsterdam

Er zijn verschillende hotels waar er genoten kan worden van de vrijheid en waar iedereen wordt gerespecteerd. Zo kun je naar het ITC Hotel aan de Prinsengracht 1051. Het is een klein hotel met een goede prijs kwaliteitsverhouding. Je zou ook naar het Freeland Hotel kunnen gaan aan de Marnixstraat 286. Dit hotel is gelegen op de hoek van het Leidseplein en zeer dicht bij de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden. Er zijn ook hotels in de buurt van de Gay Gebieden in Amsterdam. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Hampshire Hotel gelegen aan de Amstelstraat 17 Hampshire Hotel. Rembrandt Square ligt in het centrum van Amsterdam, dichtbij veel musea, winkels en restaurants om de hoek. Of je kunt een bezoek brengen aan het NH Carlton gelegen aan de Vijzelstraat 4. Dat is een hotel dat op de top ligt van de ingang van de Reguliersdwarsstraat. Je kunt hier alle gay bars vanuit je hotelkamer al zien om alvast in de stemming te komen. Je kunt ook naar Hampshire – Eden gelegen aan de Amstel 144. Het ligt om de hoek van het Rembrandtplein en het is op tien minuten lopen van de Reguliersdwarsstraat. Dit is een van de belangrijkste gay straten in Amsterdam. Het is een goede locatie om alles te gaan verkennen in Amsterdam. Er kan ook gekozen worden voor Sofitel The Grand Amsterdam gelegen aan de Oudezijds Voorburgwal 197. Het is een luxe 5-sterren hotel en het biedt een rustige maar centrale uitvalsbasis in Amsterdam. Hier vind je het Koninklijk Paleis, Hermitage museum en de populaire winkelstraten om de hoek.